Na 10 jaar wachten hebben de organisatoren van de jogging van ’t Hijgend Hert een nieuwe recordhouder op de 10 mijl namelijk Stefan Van den Broek uit Duffel.

Het oude record van 52 min rond stond al sinds 2002 op de tabellen en behoorde toe aan Marc Verrydt (Belgisch kampioen marathon in Rotterdam op 17 april 1994).

Door een miscommunicatie met zijn manager was Stefan Van den Broek niet ingeschreven voor de geplande wedstrijd in het Nederlandse Zwolle. Stefan zocht een alternatief en kwam in Voortkapel terecht. Met een persoonlijk record op de 10 mijl van ongeveer 49 minuten zou het een makkie zijn om het record van Marc Verrydt te verpulveren.

De wind en gebrek aan concurrentie speelden echter niet in het voordeel van de recordaanvaller. Na het startschot twijfelde Stefan geen seconde en koos onmiddellijk het hazenpad. Halfweg had Van den broek al een bonus van 1 minuut. De wind beukte er flink op los en in Bart Lieckens, die de 8 km liep en won, vond Stefan Van den Broek een goede haas gedurende één ronde.

Met de nieuwe recordtijd van 51:31 stelde de winnaar het record 29 seconden scherper. Zo’n record krijg je niet cadeau: naast het nodige talent traint Stefan elke dag en loopt een 120 km per week bij mekaar.

De top 3 in de 10 mijl:
1   Stefan Van Den Broek          51'31''  
2   Chris Gommers          56'05''  
3   Luc Van Wolputte       1u01'23''  
             
 
Eerste vrouw op de 10 mijl  Anita Berings

De 8 km gewonnen door Bart Lieckens 30:11 voor Gerry Ceustermans en Stefaan Cools.  Hier was de eerste vrouw: Cynthia Huybrechts
De 4 km gewonnen door Davy Lauwers 14:38 voor Gert Steenackers en Jan Hoefkens.  Hier was de eerste vrouw: Joke Van Neuffelen.

Foto's  Jan Van den Eynde / Nnieuws.

Alle info op http://www.hijgendhert.be

Extra Foto's Staf Kempenaers / Nnieuws.